A venit vremea pentru ceva dulce. Asa ca urmatoarea reteta este
una dintre preferatele mele- briose cu banane si ciocolata.
Avem nevoie de:
O ciocolata cu lapte (de recomandat sa nu folositi Milka
pentru ca se topeste foarte repede)
15 linguri de faina
4 banane coapte
12 linguri de ulei de floarea soarelui
2 linguri de zahar
1 plic de zahar vanilat
2 oua
1 lingurita de praf de copt
1 lingurita de bicarbonat
1 lingurita scortisoara
Vom incepe prin a taia tableta de ciocolata, in bucati mici.
Vom amesteca ciocolata taiata cu doua linguri de faina. Rolul fainei este ca
bucatile de ciocolata sa nu se lase la fund.
Bananele le pasam cu ajutorul unei
furculite.
Peste pasta obtinuta, adaugam cele 12 linguri de ulei si amestecam
cu telul.
Peste amestecul obtinut se adauga zaharul vanilat si cele 2 linguri
de zahar si se amesteca din nou cu ajutorul telului. Urmatorul pas este
adaugarea celor 2 oua. Ele se vor amesteca cu restul compozitiei.
Ingredientele
uscate: cele 13 linguri de faina, lingurita de praf de copt, lingurita de bicarbonate,
lingurita de scortisoara se amesteca separate intr-un bol.
Ele se vor pune
peste compozitia pe baza de banane. Totul se amesteca cu telul.
Ultimul
ingredient este ciocolata amestecata cu faina care se amesteca impreuna cu
restul compozitie, tot cu ajutorul telului.
Compozitia este indeajuns pentru o tava de 12 briose.
Cuptorul se incalzeste la 200 de grade iarin tava de briose punem hartie speciala.
Eu
folosesc o lingura sa pun compozitia in tava. Mai intai pun cate o lingura de
compozitie in fiecare hartie si apoi impart restul compozitiei.
Briosele se coc aproximativ 25-30 de minute- se poate
verifica daca s-au copt indeajuns cu ajutorul unei scobitori. Daca scobitoarea
iese din compozitie curata inseamna ca briosele sunt gata.
Cam asa ar trebui sa arate.
Enjoy:)
No comments:
Post a Comment