Si iata si prima retetaJ
O tarta foarte populara printre cunoscutii mei.
Pentru aluat avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
1 pachet de unt
1 ou
2 linguri de apa calduta
450-500 gr faina
Pentru umplutura:
500 gr de spanac (inghetat sau proaspat)
4 oua
180-200 gr de smantana 12%
2 catei de usturoi
150 gr de branza feta
Un pachet de unt rece se taie in cuburi mici pentru a fi mai
usor de amestecat. Peste unt de adauga toata faina, un ou, doua linguri de apa
calduta si putina sare. Se amesteca totul pana cand vasul aluatului ramane
curat, fara reziduuri. Acest aluat este pentru 2 tarte. Asadar, se taie aluatul
in 2 parti egale care se pun separate la frigider. Altuatul trebuie sa stea
minim 30 de minute la frigider pentru a putea fi intins.
Dupa cele 30 de minute, aluatul se intinde si se pune in
tava de tarta.
Se poate pune hartie de copt dedesubt, sau in cazul in care
aveti tava de tarta cu fund detasabil (Ikea), se poate si fara. Aluatul se inteapa cu furculita si se
introduce la cuptor la 200 grade pentru aproximativ 20 de minute. Cand incepe
sa capete o culoare usor auriu-aramie, se scoate din cuptor pentru a se pune
umplutura.
Cateii de usturoi se taie marunt si se prajesc cu putin ulei
de masline.
Se adauga spanacul, sare, piper.
In cazul in care se foloseste
spanac care a fost inghetat, dupa dezgetare trebuie scurs. Toate aceste
ingredinte se calesc cateva minute apoi se lasa sa se raceasca putin. Cand s-au
racit, se adauga mai intai cele 4 oua si se amesteca totul pana cand devine
omogen.
Ulterior, se adauga smantana si se amesteca.
Separat, se
taie branza feta cubulete (eu folosesc din aceea mai cremoasa si nu foarte
sarata insa se poate foarte simplu substitui cu telemea). Se adauga compozitia
in forma de tarta peste baza deja coapta.
Deasupra se vor pune cubuletele de
feta, impingandu-le usor in compozitia tartei.
Se coace la 200 grade pentru aproximativ 30 de minute.
Enjoy :)
No comments:
Post a Comment