Thursday, November 30, 2023

Cannelloni cu ricotta, hribi si pasta de trufe


 

Am mancat astfel de cannelloni la Paris si mi-au placut mult, asa ca m-am decis sa incerc sa reproduc reteta acasa, sa vad cum iese. Dupa prima incercare am fost convinsa ca e iesit bine, asa ca o adaug aici la lista de retete de pe blog. Este un pic migaloasa, ca acei canneloni trebuiesc umpluti, dar gustul final merita :).

Ingrediente:

1 pachet de cannelloni care nu necesita fierbere anterioara

8 ciuperci champignon medii

6 hribi medii

500 gr ricotta (2 cutii)

4 lingurite de pasta de trufe cu ciuperci

1 ceapa

50 gr (aprox)Mozarella sau cascaval ras

Ulei de masline

Sos Bechamel:

3 linguri de faina

3 linguri de unt

500 ml lapte

nucsoara

sare

piper


Ceapa se toaca marunt si se caleste in uleiul de masline. Se curata ciupercile champignion si hribii si se taie cubulete, apoi se adauga peste ceapa si se calesc. Cand s-au calit, se adauga intr-un bol incapator: amestecul de ciuperci, hribi, ceapa, ricotta, pasta de trufe, sare, piper, si se amesteca bine.



Sosul bechamel:

Intr-o cratita se adauga faina si se lasa sa se incalzeasca, amestecand. Se adauga untul, si  cand incepe sa se topeasca, se amesteca cu telul. Se adauga repede laptele si se amesteca cu telul pentru a nu se forma cocoloase. Se adauga nucsoara, sare si piper. Se amesteca din cand in cand pentru a nu se lipi. Cand se ingroasa si are consistenta unei budinci, se opreste focul.

Intr-o tava termo rezistenta se adauga unei de masline si cateva linguri de sos bechamel.


Se umplu canneloni cu amestecu de ricotta. Pentru umplere se foloseste o lingurita ingusta. Canelloni umpluti se asaza in vasul termo rezistent.



Cand primul strat din tava se umple, se adauga peste sos bechamel, pastrandu-se inca sos pentru stratul de deasupra.



La final se adauga ultima parte din bechamel si se presara cascaval sau mozarella rasa.

Se coace totul la cuptor in jur de 30 de minute, la 180 de grade cu ventilatie. Pe pachetul de cannelloni scrie de obicei cat timp necesita la cuptor, si se respecta acest timp.

Rezultatul final ar trebui sa arate asa:


Enjoy:)

No comments:

Post a Comment